perjantaina, maaliskuuta 18, 2005

18.3.2005 NÄYTTELYN RIPUSTUS

Keskiviikkona 16.3 aloitimme ripustuksen Saran kanssa Beckerissä viemällä teokset galleriaan ja mallailemalla niitä paikoilleen. Purimme Joakim Sederholmin näyttelyn Tuijan ja Saran kanssa keskiviikko-illalla odottelemaan seuraavan päivän noutoa.

Joakim pääsi hakemaan näyttelynsä 17.3 torstaina ja hän joutui ajamaan Suomen pahimman liikenneonnettomuuspäivän aikana Etelä-Suomesta Keski-Suomeen hurjassa kelissä.

Tuomo tuli pyynnöstäni ripustamaan seinään ja kattoon ruuvattavat suurikokoiset teokset Vuorokauden ja Kuukakausi-kalenterin ja Aika kultaa muistot ja Sara naulaisi parina päivänä Vuosisataa neljälläsadalla naulalla seinään. Yhteistyö sujui tiimillä todella hyvin ja hauskinta oli että Vuorokausi teoksen ripustamiseen meni todella vuorokausi ympäri. Keksiyön kohdalla illalla ennen yhtätoista aivomassa hyytyi sen verran että päätimme jättää aamuyön korjaamisen seuraavaan eli tähän aamuun.

Lehdistö oli kahdelta ja sitä ennen kävin vielä hakemassa julisteet ja näyttelyyn taidekasvatus monisteniput kopiolaitokselta ja kävin hakemassa lankaa ja neulan ja rautasahan työhuoneelta ja kierretankoa rautakaupasta.

Näyttelyssä on kahdeksan teosta, joista viiden paikka meni vielä uusiksi lehdistö tilaisuuden aikana, mutta kiirettä ei kuitenkaan tullut. Tila oli valoja vaille valmis viiden maissa ja näyttelyluettelo on yhtä hintaa vaille valmis. Huomenna siivous ja silotus ja avajaistarjoilujen hankkiminen ja sitten vieraat sisään.

Kävin illalla vielä yhdeksän maissa kauppareissun yhteydessä peittämässä kaksi ikkunaa Kalenteriteoksen takana silkkipaperilla, jotta valo tulisi teoksen takaa pehmeämmin kaikkina vuorokauden aikoina.

Avajaistarjoiluna on sanataideteemaan sopivat Ässä-pikkuleivät äidin leipomana ja Salmiakki- ja Hedelmä-aakkosia sekä aikateemaan liittyvät After Eight suklaat sekä valkoviiniä.