keskiviikkona, huhtikuuta 13, 2005

13.4.2005 ELÄMÄNKERTA


Olisi hienoa, kun aamulla herätessä voisi avata koneen ja tulostaa itselleen valmiin käsikirjoituksen, päiväohjelman. (Jotkut tekevätkin niin ja joillain on jopa sihteeri palkattuna tulostamaan valmiita käsikirjoituksia.)

Se aika, joka jää käsikirjoituksen ulkopuolelle on vapaa-aikaa, tutkimatonta aluetta, jossa voi olla kuin seikkailija tai tutkimusmatkailija ja hakea omat kokemukset, jota ei ole ennalta käsin suunniteltu ja aikataulutettu.


Olisi hienoa, kun aamulla herätessä voisi avata koneen ja tulostaa itselleen valmiin käsikirjoituksen, päiväohjelman.

En kuitenkaan ajattele kalenterin kaltaista päiväohjelmaa, jossa on kokoukset ja työtehtävät, vaan sellaista valmista käsikirjoitusta, jossa on mukana tunteet ja reaktiot, fyysiset rasitukset ja lepo. (Joku on varmaan jo tehnyt käsikirjoituksen ja keksinyt tästä reality-tv formaatin ja sitä ollaan kuvaamassa, ehkä.)


Olisi hienoa kun voisi elää hetken elämää, joka olisi tuttua, ajattelee ihminen, joka on joka päivä uuden haasteen edessä.

Olisi hienoa, kun voisi joskus rikkoa rutiinit ja elää elämää hetken mielijohteesta, ajattelee ihminen, joka kohtaa aina uudestaan samanlaisen päivän.


Kenen kanssa voisin vaihtaa käsikirjoitusta. Voisinko huomenna tulostaa itselleni valmiin ohjelman ja elää sen mukaan.

O
lisi hienoa, jos voisin valita ennakkoon vaikka tusinasta erilaisesta vaihtoehdosta. Voisin pohtia huolella erilaisia valintakriteerejä ja näin en voisi syyttää ketään muuta kuin itseäni, jos tulin valinneeksi huonon elämänkerran. Niin kuin lauantai-illan lottonumeroiden ruksittamisesta ei voi syyttää ketään muuta kuin sitä, joka sen X ruutuun laittoi. Tai voihan sitä tietysti syyttää syntymäaikaansa, jos rivi perustuu syntymäpäivänumeroihin.


Samoin minä voin syyttää syntymäaikaani, jos astrologinen karttani ei pidä paikkaansa, sillä se perustuu syntymäaikaani.


Merkittäviä numeroita elämänkerrassani: 5, 8,14, 20, 21, 26, 29. Olisikohan tämä ensi viikon lottorivi. Lisänumerot: 1,3,6.

Sain eilen astrologisen kartan ja ihanat naurut. On se hienoa, että tähtiin on kirjoitettu minulle elämänkerta ja sen voi tulostaa. En vaan tiedä onko se mennyttä elämää vai tulevaa. Käsikirjoitus joka tapauksessa.