perjantaina, helmikuuta 04, 2005

4.2.2005 SAIRASTA JA RAAKAA PELIÄ

Sairaus nro.1
Aamulla Jenni soitti ja ilmoitti olevansa oksennustaudissa ja Saraa ei näkykynyt vielä kymmeneltä, kun lähdin Urheiluklinikalle Mikan käsittelyyn. Oletin, että sama tauti oli iskenyt Saraan ja ajattelin, että seuraavaksi sitten minä. Mutta onneksi sain tietää iltapäivällä työhuoneelle palattuani, että Sara oli vain nukkunut pommiin (joka ei ole sairaus).

Sairaus nro.2
Taiteilijan työperäinen sairaus, niskavaivat (tai selkä), ilmaantuvat aina tammikuussa, kun kevään näyttely lähestyy ja normaali työrytmi kääntyy hektisen puolelle. Tällä kertaa kokemus oli pahin tähän astisista, sillä jämähdys oli niin paha, että huulet ja nenänpää puutui vähän väliä, veren jäätyä seisoksiin epäkäslihaksiin (jotka ovat taiteilijan tärkeimmät lihakset). Mika on työterveyslääkärin lähetteen jälkeen antanut kaksi kertaa akupuktiota ja tänään oli vuorossa yläselän asennon tarkistus ja jumppaohje.

Sairaus nro.3
Lisäksi sain tietää, että oikea jalkani on hieman pidempi ja ja Mika otti jaloistani muotit asennon korjaamista varten. Akupunktio on ollut taivaallista ja leuan asento on paras kahteenkymmeneen vuoteen ja vasemman korvan kuulo parani samalla kertaa. Voin siis siirtää kuulokojeen hankkimista.

Sairaus nro.4
Hain koko perheelle reseptit havrex-rokotteita varten terveysasemalta ja sain samalla ajan lääkärille tulehtuneen talirauhasen vuoksi. Sain antipiottikuurin ja noudin apteekista samalla rokotteet odottamaan meidän jääkaappiin tiistaita varten.

Sairaus nro. 5
Laastaroin poikani sormen, josta oli puhjennut rakko.

Tänään ei tullut muuta tietooni.

Raakaa nro.1
Aikataulussani oli näyttöarviointitilaisuus Kivääritehtaalla, jossa olin arvioimassa Veeran ja Titan näyttötutkintoa, jonka osana oli minun tilaamani työ. Arviointi ja kritiikin antaminen on rankkaa, vaikkakin puhdistava tapa katkaista napanuora.

Raakaa nro.2
Raaka ketjureaktio tapahtui siinä, että Luova Foorumi projektista ja Linko-koulutuksesta, jossa itse olen opiskelijana, tilannetta ja asetelmaa oli arvioimassa Raija ja Jari sekä Heikki.

Raakaa nro. 3
Luovan työn raadollisuus (raato) ilmestyi aika nopeasti pöydälle. Sopimuksia tilauksesta ei oltu tehty kummankaan taholta ja kaikki perustui meidän alalla tyypilliseen käytäntöön: luottamukseen! Suurinpiirtein kaikki oli mennyt kummankin osapuolen mielestä hyvin, eikä luottamus joutunut kyseenalaiseksi.

Raakaa nro.4
Kaikki pitivät oppimisprosessin teknistä puolta erittäin palkitsevana ja onnistuneena, mutta kaikki mikä liittyi rahaliikenteeseen tilaajan ja toimittajan välillä tuppasi unohtumaan, kun oli niin kiire tehdä joitain aivan uutta ja innostavaa, mikä on meille luovanalan toimijoille aivan luonnollista.

Raakaa nro.5
Loppuillan olen miettinyt jaksanko tehdä Vuosisata teoksesta muutaman vuoden lisää, mutta elinkautinen tuntuu aikakäsitteenä tänään liian raalta.