torstaina, helmikuuta 03, 2005

3.2.2005 MONENLAINEN PÄIVÄ

Aloitin koevedostamalla edellisenä päivänä syövytetyistä Anfangeista U:n, jota jouduin ottamaan 5 ennen kuin olin tyytyväinen väreihin. Sekoitin kaikki värit huomiselle Saraa varten valmiiksi ja tuubitin ne. Huomenna valmistuu kaikki kalenterin U:t.

Vedostusprosessi on hieman erikoinen minulle, sillä paperina on tavallisesta Archesista poiketen läpinäkyvä puupiirrospaperi, jolle jo aikaisemmin joulun välipäivänä on vedostettu kaksi eriväristä etsausta. Paperi tuntuu kestävän yllättävän hyvin välikuivatuksen ansiosta neljä painokertaa.

Teoksen näyttelyripustus tuottaa päänvaivaa ja joudun tekemään vielä harkiten kokeiluita sekä parafiinin ja tapettiliisterin sekä mahdollisesti monien muiden aineiden kanssa ennen kuin voin luottavaisin mielin päättää miten aion teoksen laittaa esille.

Lähetin e-mailina kirjapainoon viimeisen puuttuvan kuvan uusista postikorteista, jotka lähtevät Formaan. Nettiyhteyden oikutteleminen tekee sähköpostin kanssa puuhailusta tuskailua ja päätin keretä siivota lähteneiden kansiota. Tulostin huomista arviointitilaisuutta varten lähetetyt lomakkeet ja kauhistuin niiden määrää ja taisin päättää, että paneudun niihin mieluimmin huomenna tarkemmin.

Huominen tilaisuus jännittää hieman, sillä olen kutsunut paikalle, arvioitavien luvalla, Linko-projektin vetäjiä oman koulutukseni näkökulmaa tarkastelemaan sekä ammattikorkeakoulun opettajia antamaan minulle myöhemmin palautetta. Huomasin vain, että en hoksannut pyytää kutsutuilta varmistusta siitä pääsevätkö tai haluavatko tulla mukaan, joten en tiedä ketä hiljaisesta joukosta huomenna on paikalla.

Olen jo muutaman päivän, siis useamman, etsinyt edullista tai kierrätettävää asemointikalvoa yhden teokseni ripustusta varten. KTA-yhtiöiden kautta tarpeeksi iso olisi tilattava rullatavarana Italiasta ja köyhtyisin siitä todella paljon. Er- painosta löytyi yhtä kokoa ja Titalta sain tietää, että on mahdollista saada myös kokoa A 0 eli kuulemma 8 x A 3 kokoinen kalvo ja minun laskuopilla siitä tuli aravakokoisen olohuoneen kokoinen ja en taida kuitenkaan luottaa laskuoppiini. Toistaiseksi huonosta laskupäästä ja lukihäiriöstä ei ole ollut kamalasti haittaa, enemminkin hauskoja tilanteita.

Keskustelin tänään tilaustyön kakkosvaiheesta tilaajan kanssa ja sovin tarkemmin aikatauluista ja yhteydenpitotavoista tilaajien edustajien ja arkkitehdin kanssa. Tilaustyö tulee viemään koko loppukevään ja kesän aina syyskuulle saakka. Toivottavasti saan irrottauduttua nykyisistä teoksista suhteellisen kivuttomasti näyttelyn jälkeen, jotta uusi voi vallata pääkoppani.

Uuden, eilen valitun, etusivuni leiskassa on taiteilijan luomistyön tunnetta hyvin kuvaava teoskuva, joka on hyvin edellä mainitun kaltainen, pää täynnä tavaraa ja halkeamassa. Etusivu uusiksi ja sisältö uuteen järjestykseen toteutuu todennäköisesti samassa yhteydessä kun Beckerin näyttely avataan. Työn tohinassa uutta sisältöä en kerkiä tuottamaan sinne lisää varmaan kovinkaan paljon, mutta päivitykset kumminkin, toivottavasti.

Tähän loppuun käy hyvin tänään Kodin kuvalehdestä löytynyt Mielenterveys lehden lainaus:
- - - Joutilaisuus on terveen ihmisen merkki. Jos ihmisellä ei ole elämässään ja arvomaailmassaan muuta sisältöä kuin työnteko, se on samanlaista sairaalloista riippuvuutta kuin alkoholismi tai pelinhimo.

Miten taiteilijan työstä voi olla joutilaana? Sama pää on aina mukana.