keskiviikkona, helmikuuta 02, 2005

2.2.2005 HAPPOA JA KULTAA

Tänään työhuoneella oli Saran lisäksi myös Jenni, joka oli vedostamassa triptyykkipukujen ovia. Toimin tämän Saran oppisopimusvuoden aikana myös eräänlaisena ammatinvalinnanohjaajana ja nyt Hesarin mukana tullut Koulutusliite oli avuksi tässä keskustelun avittajana.

Liitteessä oli nuorten toiveammattien listalla 13. kuvataiteilija ja neljäntenä valokuvaaja. Arkkitehti keikkui kuudentena. Tytöillä taitelija on listalla yhdeksäntenä ja pojilla sitä ei ollut top kympissä, mikä näkyy myös koulujen sukupuoli jakaumassa. Mutta sitten kun päästään varsinaiseen käytännön tilanteeseen eli todellisuuteen yhteishakutilanteessa, niin suhteutettuna hakijoiden ja valittujen määrä toisiinsa osoittaa tulos sen minkä arvasinkin, että viestintä ja kuvataideala on suosituin eli sillä oli eniten ensisijaisia hakijoita viimevuonna.

Itse olin happoaltailla syövyttämässä anfangeja uusia teoksia varten. Samalla kun odottelin laattojen syöpymistä (ajat vaihtelivat 10-20 minuutin välillä) jynssäsin taas happotahroja tuolla tehoaineella, mutta tällä kertaa kaasunaamari päässä. Kun puhdistin laatat vielä sinolilla vietin toista tuntia naamari päässä.

Valokuvaaja toi cd-romput eilistä otoksista ja kävin ne pikaisesti läpi, mutta en tehnyt vielä kutsukortti- ja julistevalintaa.

Soitin Tuijalle Beckeriin ja sovimme näyttelyavajaisjärjestelyistä sekä kutsujen ja julisteiden painomäärästä alustavasti. Keskustelimme myös Linko-koulutukseen liittyvistä päivänmääristä sekä edellisiltaiseen kokoukseen liittyvistä asioista. Myöhemmin Tuija soitti myös välittääkseen kaupungilta tulleen tiedustelun liittyen Jyväskyläpäivän tapahtumiin. Näyttelyni Galleria Beckerissä ajoittuu Jyväskylä viikolle ja lupauduin olla esittelemässä näyttelyäni yleisölle 22.3.2005 kello 16-17 välisenä aikana.

Myöhemmin iltapäivällä uskalsin kurkistaa sähköpostiin enkä järkyttynytkään, siellä ei ollutkaan mitään peikkoja odottamassa. Soitin konsultointisoiton Päiville, kun huomasin blogiohjeet ja palasin kauppareissun jälkeen harjoittelemaan. Netti oikutteli välillä ja Pekka kävi suorittamassa piuhoja ja nyt yhteydet ulkomaailmaan toimii taas.

Illalla kävin vielä työhuoneella pohjustamassa joitain teoksia sellakalla kultausta varten ja sain aloitettua jo kultausta ennen kuin jäin koukkuun tietokoneelle.